martes, 23 de marzo de 2010

Esta si, esta no

Hui ens han arribat tres becaris nous a la redacció, cosa que m'ha fet recordar aquells meravellosos anys en els que pensava que m'anava a menjar el món tan sols per poder fer pràctiques a Canal 9. Encara que no va ser fàcil. En aquells anys aconseguir entrar a Canal 9 per a fer pràctiques estava molt cotitzat i em va costar prou d'esforç fer-me amb una d'aquestes places. En 2002, finalment, ho vaig aconseguir gràcies al conveni que havia signat la Universitat de València amb l'ens públic.

Tot açò ho vinc a explicar a ran d'un article que he llegit a L'informatiu i que relata cóm s'han vingut triant els becaris a Canal 9. Llegiu, que no té desperdici:

Sanz, l'elector de les becàries de Canal 9

Ha sigut durant anys el filtre per a l’entrada dels becaris a Canal 9. Era per a ell tan fonamental, que només la gent de la seua confiança l’ajudava en esta parcel·la. Dos de les periodistes que el van denunciar van ajudar-lo en les últimes seleccions.

Sempre ha corregut el rumor pels corredors del Centre de Producció de Programes de Burjassot que era més fàcil entrar a Canal 9 si s’era dona. No en va, l’aconseguidor i filtre per accedir a la televisió pública era des de feia molts anys el cap de personal i secretari general Vicente Sanz, qui ocupa ara les planes de tots els diaris per una denúncia per presumpte assetjament sexual. Per a ell era tan important este moment, en el que anava a entrar “saba nova” amb ganes de triomfar a la televisió, que s’agafava a la gent de la seua màxima confiança per a la tria.

Així, segons ha pogut saber l’Informatiu, dos de les periodistes que a la fi han denunciat Sanz davant els jutjats, varen col·laborar en estos processos de selecció als quals acudien centenars de futurs periodistes per a llaurar-se un futur a la televisió valenciana. Inclús es va donar la coincidència que, en alguna de les ocasions, estes dos joves compartien taula amb Sanz per avaluar el nivell del personal.

“Com està el teu alcalde?”, interpel·lava Sanz a una candidata mentre ell i dos persones més prenien notes en un full. La pregunta no està mal formulada, si el que es vol es conèixer les relacions de la periodista. Si l’edil és del PP i damunt el coneixes, ja té una referència més des d’on pressionar. Sinó, vol dir que compartixes poc amb els càrrecs afins de Sanz al teu poble amb el que et convertixes en una candidata no tan interessant.

Pel seu càrrec, Sanz ha sigut el filtre dels becaris en els últims anys amb el poder que això et pot atorgar. “Si entres o si ixes és per mi”, podia pensar el cap de personal. Una vegada dins, totes les activitats i actuacions dels treballadors en pràctiques tenien com a màxim responsable al número dos de Canal 9. Un control total i absolut, perquè, com a ell li encantava dir per la televisió: “paso de buey, ojo de lince, diente de lobo i cara de bobo”.

Què! Com se't queda el cos!

No hay comentarios: